Anniinalla jalat maassa ME:stä huolimatta

Ergomaratonilta suoriuduttu, joten sisäsoutukausi on nyt virallisesti taputeltu.

junnut-ergomaraton
Keravan ergomaratonilla kisattiin sunnuntaina 24.4. nuorten eli alle 23 v. ja alle 18 v. Suomenmestaruuksista puolimaratonilla (21,097 km). Kuvassa vasemmalta Anniina Potkonen, Johannes Antuk, Wille Fagerholm, Antton Koivisto, Heikki Kääriäinen, Vili Korhonen, Laura Nurminen ja Julia Lindström. Kuva: Carla Urbano.

Ergomaratonin kahvion jälkipyykkejä tänään hoitaessani sain kunnian istua hetken 18-vuotiaden tyttöjen ME:n takaisin itselleen kahmineen Takon Anniina Potkosen kanssa. Varsin jalat maassa oleva nuori nainen, sanoisin.

anniinapotkonen.2jpg

Kysyin Anniinalta, mikä saa hänet kisaamaan ergosoudussa, vaikka päätähtäin onkin olympialuokan soudussa.

Anniinalle ergosoutu on luonnollista lajiharjoittelua talvella ja kisat antavat hyviä välitavoitteita talveen. ”Muuten talvi olisi aika tyhjä”, hän pohti.

Anniina ei omien sanojensa mukaan lähtenyt varsinaisesti tavoittelemaan ME:tä vaan hyvää suoritusta. Hänen taktiikkansa oli tarkastella menoa ensimmäisen puolen tunnin fiiliksen jälkeen ja tehdä vasta sitten päätös, lähteäkö hötkyilemään ME-ajan perässä. Lopussa kova kannustus sai Anniinan kuitenkin tsemppaamaan ja hän sai parannettua muutaman kuukauden vanhaa ME-aikaa viiden sekunnin verran. Omaa aiempaa ennätystään Anniina paransi jopa 50 sekuntia.

Anniinallakin siintää mielessä jo vesillä soutu Kaukajärvellä.

Vielä kun saisi siirrettyä ergosoudun voiman vesille”, Anniina tuumaili ja pohti, että kehonhallinnassa ja tekniikassa riittää vielä kehitettävää.

Anniina panostaa toistaiseksi olympialuokan yksikköön, sillä sopivaa paria ei toistaiseksi ole ilmaantunut. Puuvenesoutu on hänelle hauskaa vaihtelua niin ihmisten kuin lajinkin puolesta.

Puuvenesoudussa matkat ovat sen verran pitkiä, että Anniina keskittyy mieluummin puuvenesoudun puolella sprinttimatkoille kuten tonnille ja kymppitonnille. Tuusulanjärven SM-soutuihin hän lupaa tulla mukaan, jos vain olympiasoudun kisakalenteri ei sitä estä.

Tule sinäkin – Tuusulanjärven SM-soutuihin elokuussa 27.-28.8.2016!
www.tuusulanjarvensm.fi

Lue myös:

Kaksi ME:tä ja useampi SE Keravan ergomaratonilla (ergomaraton.fi)

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s