Tuusulanjärvi toivottaa tervetulleeksi pienveneiden lyhyiden matkojen SM:iin

lahto-kaikki-banner

Alkavan soutukauden päättävä puuveneiden SM-kilpailu järjestetään pääkaupunkiseudun tuntumassa Tuusulanjärvellä elokuun viimeisenä viikonloppuna. Me tapahtuman järjestäjät vakuutamme, että Tuusulaan kannattaa tulla kisaamaan, mutta myös kannustamaan ja nauttimaan ympäröivän alueen palvelutarjonnasta.

huvimaja-web

Ravintola- ja majoituspalveluissa on mistä valita

Aivan Tuusulanjärven välittömässä läheisyydessä on tarjolla erittäin laadukkaita ravintoloita, rentoja ruoka- ja menomestoja, majoitusvaihtoehtoja yksityisistä ketjuhotelleihin sekä mökki- ja leirintäaluemajoitukseen. Jos näistä ei löydä mieleistään, niin lisää tarjontaa löytyy Vantaan ja Helsingin puolelta.

Kisakeskuksena toimiva hotelli Gustavelund tarjoaa maukasta ruokaa sekä nautiskelijoille ala carte listalta että nopeasti ja edullisesti kilpailualueella. Lähistöllä sijaitseva Krapihovi on kuuluisa notkuvasta pitopöydästään ja Majatalo Onnelaan voi poiketa kahville.

Kisakeskuksesta katsoen järven vastakkaisella puolella sijaitsee niin ikään kiinnostava kohde, tapahtumakeskuksena ja camping-alueena toimiva Vanhankylänniemi. Sen uusittu kartano ”Uusi Vanhis” tarjoilee päivittäin sekä lounasta että kahvilaherkkuja vierailleen. Matka ei ole pitkä, sillä Tuusulanjärvi on päästä päähän vain 7 kilometriä. Järven pohjoispäädyssä nälkäisiä kisavieraita palvelee rantaravintola Huili sekä Järvenpään muut ravintolat ja kahvilat.

Shoppailua ja kulttuuria

Alueen ostosmahdollisuudet ovat moninaiset, sillä yksi Suomen suurimmista kauppa- ja viihdekeskuksista Jumbo ja Flamingo Vantaalla ovat vartin ajomatkan päässä. Puhumattakaan Helsingin keskustan palveluista, joiden äärelle pääsee sujuvasti omalla autolla tai julkisilla kulkuneuvoilla. Myös lähikaupungit Kerava ja Järvenpää sekä Tuusulan keskus Hyrylä tarjoavat vaihtoehtoja shoppailusta innostuville.

Tuusulanjärvi ja sen ympäristö on paitsi urheilijoiden ja kuntoilijoiden suosiossa myös ainutlaatuinen kohde kulttuurin ystäville. Noin kilometrin päästä SM-soutujen kisakeskuksesta alkaa kulttuurihistoriallisesti merkittävä Rantatie Tuusulasta Järvenpäähän, jonka varrella on asunut Suomen kulttuurin kultakauden tunnetuimpia edustajia: mm. Jean Sibelius, Aleksis Kivi, Pekka Halonen, Eero Järnefelt, Juhani Aho, J.H. Erkko ja Eino Leino, kaikki muutaman kilometrin matkalla. Heihin liittyen alueella on useita museoita, näyttelyitä ja arvorakennuksia, jotka kannattaa käydä katsastamassa.

Soutamaankin pääsee

Soutujen takiahan Tuusulaan tietysti ensisijassa tullaan. Kyseessä on puuvenesoudun pienveneiden lyhyiden matkojen SM-kilpailu. Tapahtuma ajoittuu elokuun viimeiseen viikonloppuun, 27.-28.8.2016. Matkoina on lauantaina sprintti 1000 m ja sunnuntaina 10 km. Lähtöjä tulee viikonlopun aikana olemaan reilusti yli 300, mikä tarkoittaa noin 400 soutajaa. Kisareitit löytyvät täältä

Tuusulanjärvellä on pitkät perinteet kilpailupaikkana, sillä järvellä soudettiin takavuosina vuosittain kirkkovenekilpailuja. Viime vuosina järvi on palvellut lähinnä harjoitusmaastona Keravan Urheilijoiden soutajille, mutta myös monille muille alueen vesiurheilijoille.

Elokuun viimeisenä viikonloppuna Tuusulanjärvi, ainakin sen eteläpääty, on kuitenkin pyhitetty kilpasoudulle. Näitä kisoja ei kannata jättää väliin!

iltanakyma-web

www.tuusulanjarvensm.fi

www.visittuusulanjarvi.fi

Kuvat:Soutukuva: Keravan Urheilijat / Risto Fagerfolm, Huvimaja ja Iltanäkymä: Gustavelund / Studio Lindell

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s